Sigbjørn obstfelder jeg ser

By | January 16, 2017

Jeg ser på den hvite himmel, jeg ser på de gråblå skyer, jeg ser på den blodige sol. Modernisme: Obstfelder er kalt den første modernist. Formen er relativt fri, uten enderim og gjennomført fast rytme.

En del av diktene i samlingen, blant annet Jeg ser, er preget av ensomhet, . I dag poster jeg det mest kjente diktet av Stavangerdikteren Sigbjørn Obstfelder (18- 1900). Det er også mitt norske favorittdikt. Sigbjørn Obstfelder (1866-1900) var Norges fremste representant for en tidlig.

Diktet Jeg ser (Digte, 1893) er trolig det diktet som Obstfelder er mest kjent for. Jeg har sett litt på diktet ” Jeg ser” av Sigbjørn Obstfelder. Først og fremst så måtte jeg finn ut litt om forfatteren. Han debuterte litterært i 18og er kjent som den .

Jeg ser paa den hvide himmel, jeg ser paa de graablaa skyer,. I 18fikk Sigbjørn Obstfelder trykt de første diktene sine i tidsskriftet Samtiden. Dette nettstedet krever at du har Flashplayer eller nyere installert.

Klikk på knappen under for å installere. Videre ser vi på språklige virkemidler i diktet. I en analyse av Jeg ser kan det være relevant å komme inn på bruken av språklige bilder og kontraster. Sigbjørn Obstfelder: JEG SER (1893) from the album BLÅMANN! VO norsk, Frederik II, litteraturhistorie, nyromantikk og tidlig modernisme.

Filosofiske spørsmål: Ariane Schjelderup og Øyvind Olsholt Sist oppdatert: 15. Angst, ensomhet og fremmedgjøring. Ukas dikt er Jeg ser av Sigbjørn Obstfelder inspirert av at NASA har sett et solsystem der det kan finnes beboelige kloder – bare rundt lysår . Allerede tre år etter debuten ble Sigbjørn Obstfelder omtalt i Jægers.

Sigbjørn Obstfelder (1866-1900) var norsk forfatter som regnes som en av. Obstfelders mest kjente dikt ”Jeg ser” er preget av ensomhet, .