Jeg ser sigbjørn obstfelder

By | July 23, 2010

Jeg ser på den hvite himmel, jeg ser på de gråblå skyer, jeg ser på den blodige sol. Modernisme: Obstfelder er kalt den første modernist. Formen er relativt fri, uten enderim og gjennomført fast rytme.

En del av diktene i samlingen, blant annet Jeg ser, er preget av ensomhet, . I dag poster jeg det mest kjente diktet av Stavangerdikteren Sigbjørn Obstfelder (18- 1900). Det er også mitt norske favorittdikt. Jeg ser paa den hvide himmel, jeg ser paa de graablaa skyer,.

I 18fikk Sigbjørn Obstfelder trykt de første diktene sine i tidsskriftet Samtiden. Sigbjørn Obstfelder (1866-1900) var Norges fremste representant for en tidlig. Diktet Jeg ser (Digte, 1893) er trolig det diktet som Obstfelder er mest kjent for. Jeg har sett litt på diktet ” Jeg ser” av Sigbjørn Obstfelder. Først og fremst så måtte jeg finn ut litt om forfatteren.

Han debuterte litterært i 18og er kjent som den . Sigbjørn Obstfelder, født i Stavanger, norsk forfatter. Obstfelder er den fremste representant for en tidlig modernistisk lyrikk i Norge, og som . Allerede tre år etter debuten ble Sigbjørn Obstfelder omtalt i Jægers.

Videre ser vi på språklige virkemidler i diktet. I en analyse av Jeg ser kan det være relevant å komme inn på bruken av språklige bilder og kontraster. Jeg ser – Sigbjørn Obstfelder Tema Fremmedgjørelse ensomhet sosialt avvik. Motiv Jeg personen observerer den fysiske virkeligheten som . Angst, ensomhet og fremmedgjøring. VO norsk, Frederik II, litteraturhistorie, nyromantikk og tidlig modernisme.

Dette nettstedet krever at du har Flashplayer eller nyere installert. Klikk på knappen under for å installere. Diktet Jeg ser fremstår som Obstfelder-diktet framfor noe. Obstfelders dikt Jeg ser finnes i de fleste læreverk for norskfaget i. Sigbjørn Obstfelder reiste til USA i 18for å arbeide som teknisk tegner, . Ukas dikt er Jeg ser av Sigbjørn Obstfelder inspirert av at NASA har sett et solsystem der det kan finnes beboelige kloder – bare rundt lysår .