Jeg ser analyse

Diktanalyse av ‘Jeg ser’ av Sigbjørn Obstfelder. Jeg ser er hentet fra Digte som ble utgitt i 189 og var Sigbjørn sin utgivelsesdebut. Diktet ”Jeg ser” kom ut i 18og er hentet fra diktsamlingen ”Digte”.

Dette diktet er Sigblørn Obstfelders mest kjente og kanskje viktigste verk. Jeg ser” er hentet fra nyromantikken som gikk i fra ca 18til . En jeg-person som betrakter den fysiske virkelighet omkring seg (himmelen, bygninger, dyr mennesker) og forsøker å finne en sammenheng. Jeg ser” av Sigbjørn Obstfelder er et dikt med en utradisjonell form som tar opp et tema som kan virke.

Innføring i litterær analyse, Universitetsforlaget, Oslo. Er du på leting etter hjelp til din analyse av Jeg ser? Her får du nemlig førsteklasses hjelp og veiledning til din analyse av . Når du skal beskrive motivet i Jeg ser, er det viktig at du ikke trekker inn egne fortolkninger, men kun ser på det som kommer frem direkte.

I dette innlegget skal jeg tolke diktet Jeg ser. Man ser dette er et modernistisk dikt, fordi innholdet viser preg av at virkeligheten er meningsløs . I dag poster jeg det mest kjente diktet av Stavangerdikteren Sigbjørn Obstfelder (18- 1900). Det er også mitt norske favorittdikt. Hvilket syn på livet og verden preger Obstfelders dikt og i hvilken grad kan det sies å være relevant da og nå? Simon og Håkon Laland klinker til med det de har.

En sammensatt tekst som analyserer og gjengir.