Sigbjørn obstfelder byen

By | March 20, 2013

I uger har jeg ikke set et menneske, ikke hørt min egen røst. Jeg hører mig selv tænke, mens tjernet skvulper. I dette Gullnotatet får du ypperlig hjelp og inspirasjon til din analyse av Byen, skrevet av Sigbjørn Obstfelder.

Ved å vise deg en rekke eksempler på mulige . Filosofiske spørsmål: Ariane Schjelderup og Øyvind Olsholt. I uker har jeg ikke sett et menneske, ikke hørt min egen røst. Jeg hører meg selv tenke, mens tjernet .

Norges første modernistiske dikter – Digte, ny form -Angst, ensomhet. Sigbjørn Obstfelder Byen – Den industrielle revolusjon – Fra fjellet til . Allerede tre år etter debuten ble Sigbjørn Obstfelder omtalt i Jægers. Byen, et av hans mest kjente prosadikt, uttrykker noe av den samme . Teksten ”Byen” er på en måte en påminnelse om dette.

Fortelleren i teksten lever alene, og savner de andre gode menneskene. Sigbjørn Obstfelder og storbynatt av Rudolf Nilsen? Har fått i oppgave å tolke disse tekstene og da . Oppgave: Presenter noen trekk ved Sigbjørn Obstfelders diktning.

I en eventuel digtsamling, Orkan, Jeg ser, Byen, Jeg’et, .