Bøker du må lese

By | May 27, 2016

Det finnes antagelig svært mange lister over bøker man burde lese, men denne listen har sirkulert på nettet en stun og jeg syns det er en . Er du lei av å høre at du burde ha lest Ibsen og Hamsun? Her er bøker fra A til Å som absolutt er verdt å lese, selv om de ikke nødvendigvis er på skolepensumet .

Dette er bøker som jeg selv har lest, og som jeg gjerne vil anbefale til dere. Det er bøker som har satt et visst . Og det MÅ ikke være krim selv om det er påske. Ingunn Økland Kommentator og anmelder.

Når noen finner på å utgi en gigantisk murstein med tittelen 10bøker du må lese før du dør er det en oppfordring jeg tar helt bokstavelig. Boka drar leseren tilbake i det gamle Hellas, da flere tusen av Hellas befolkning var spedalske. Vi får lese om hvordan det må ha vært å bo på . Jeg er ikke så glad i definitive lister over bøker man MÅ lese, men man har jo vært gjennom noen usedvanlig gode bøker i sitt liv. Og jeg ga boken bort til så sykt mange, fordi jeg syntes den var så bra. Og den leste jeg på kun dager, fordi den var . Den gamle mannen og havet – Ernest Hemingway: Alle må lese en bok av Hemingway.

Dette er boken han fikk nobelprisen for, og sånn sett en god start.