Analyse av jeg ser

By | October 27, 2017

Diktanalyse av ‘Jeg ser’ av Sigbjørn Obstfelder. Jeg ser er hentet fra Digte som ble utgitt i 189 og var Sigbjørn sin . Sigbjørn Obstfelder ble født i 186 og han vokste opp i en stor søskenflokk.

Livet hans var preget av ensomhet. Modernisme: Obstfelder er kalt den første modernist. Formen er relativt fri, uten enderim og gjennomført fast rytme. I dette innlegget skal jeg tolke diktet Jeg ser.

Man ser dette er et modernistisk dikt, fordi innholdet viser preg av at virkeligheten er meningsløs . Er du på leting etter hjelp til din analyse av Jeg ser? Her får du nemlig førsteklasses hjelp og veiledning til din analyse av . Når du skal beskrive motivet i Jeg ser, er det viktig at du ikke trekker inn egne fortolkninger, men kun ser på det som kommer frem direkte. I dette avsnittet skal vi se nærmere på hvordan man kan tolke diktet Jeg ser av Sigbjørn Obstfelder, og hva som kan være budskaper i diktet.

Dette er en diktanalyse av Jeg ser skrevet av Sigbjørn Obstfelder. Først redegjøres det kort for nyromantikken. I dag poster jeg det mest kjente diktet av Stavangerdikteren Sigbjørn Obstfelder (18- 1900).

Det er også mitt norske favorittdikt.

Simon og Håkon Laland klinker til med det de har. En sammensatt tekst som analyserer og gjengir. Jeg har sett litt på diktet ” Jeg ser” av Sigbjørn Obstfelder.

Hvilket syn på livet og verden preger Obstfelders dikt og i hvilken grad kan det sies å være relevant da og nå? Gi eksempler fra diktet og forklar din tolkning. I denne presentasjonen skal jeg bruke diktet Jeg ser av Sigbjørn Obstfelder som . Obstfelder sitt mest kjende dikt heiter ”Jeg ser” og det er det eg skal analysere. Obstfelder blei beskreve som ein rar, einsam einstøing som i ein del av livet sitt . Under sitt opphold i Amerika, hadde han blitt lidenskapelig opptatt av musikk, et moment vi ser videreført i hans senere litterære publikasjoner.

Jeg ser på den hvite himmel, jeg ser på de gråblå skyer, jeg ser på den blodige sol. Til de mest kjente dikt hører ”Jeg ser”, ”Kan speilet tale? Jeg ser på de velkledde herrer, jeg ser på de.

Hei jeg har fått i oppgave å sammenligne to dikt fra modernismen. Kan noen hjelpe meg litt i gang for jeg ser ikke helt sammenhengen mellom .