Jeg ser av sigbjørn obstfelder

By | July 19, 2012

Jeg ser på den hvite himmel, jeg ser på de gråblå skyer, jeg ser på den blodige sol. Modernisme: Obstfelder er kalt den første modernist. Formen er relativt fri, uten enderim og gjennomført fast rytme.

I dag poster jeg det mest kjente diktet av Stavangerdikteren Sigbjørn Obstfelder (18- 1900). Det er også mitt norske favorittdikt. En del av diktene i samlingen, blant annet Jeg ser, er preget av ensomhet, . Jeg har sett litt på diktet ” Jeg ser” av Sigbjørn Obstfelder.

Først og fremst så måtte jeg finn ut litt om forfatteren. Han debuterte litterært i 18og er kjent som den . Eg valde å ta for meg det mest kjende diktet til Sigbjørn Obstfelder fordi eg ville vite noko om dikta til Obstfelder som eg kunne bruke seinare i livet, og ”Jeg ser” . Sigbjørn Obstfelder (1866-1900) var Norges fremste representant for en tidlig. Diktet Jeg ser (Digte, 1893) er trolig det diktet som Obstfelder er mest kjent for.

Et annet dikt som er sitert i romanen Saabyes Cirkus av Lars Saabye Christensen, er et dikt av Sigbjørn Obstfelder: Jeg ser.